www.sydfynsfrifagskole.dk

Bent Aage Rasmussen har stået spidsen for Sydfyns Fri Fagskole i 25 år

På Sydfyns Fri Fagskole fejrer vi, at skolens bestyrelsesformand, Bent Aage Rasmussen, har stået i spidsen for skolen i de sidste 25 år. Bent var aktiv i den lokale gruppe af ildsjæle, som sørgede for at den gamle privatejede husholdningsskole kunne fortsætte sin drift med nye ejerforhold efter, at Gudrun “Gutte” Clausen gik bort i 1997.  

Gutte havde efterladt et testamente, hvoraf det fremgik, at hun ønskede at skolen kunne videreføres som en selvejende institution. Ved orienteringsmødet i 1997 mødte der over 100 mennesker op, som havde interesse i skolens fremtid.  Derefter var der mere end 20 aktive, som nedsatte sig i en arbejdsgruppe der kunne drøfte budgetter og vedtægter, og den 14. januar 1998 blev der indkaldt til stiftende generalforsamling. Her blev Bent Aage Rasmussen valgt som formand for den 7 mand høje bestyrelse. Skolen fik navnet Skårup Husholdnings-, håndarbejds- og sundhedsskole, senere fik den kaldenavnet Skårupskolen og blev hele tiden forvekslet med den lokale Skårup Skole, men med etableringen af den nye skoleform Frie Fagskoler i 2015, blev skolen omdøbt til Sydfyns Fri Fagskole. 

Efterfølgende blev Herdis Hune Rasmussen ansat som den nye forstander i 1998, 10 år senere kom Birthe Hay Sørensen til som afløser, og fra 2018 tog Henrik Karup styringen. I gennem alle årene har Bent stået i spidsen for det utal af forandringer skolen har gennemgået. Ved skolens etablering var Bent leder af Øster Åby Friskole frem til 2002, hvor han gik på efterløn. Derudover er tidligere formand for Frie Grundskolers Fællesråd, for Svendborg Idræts Samvirke, for Skårup Boldklub og Skårup IF samt næstformand i Folkeoplysningsudvalget og i bestyrelsen for ungdomsskolen i Svendborg. Desuden har han stillet op til både byrådet og Folketinget for De Radikale. Han har også været formand for Ældrerådet i Svendborg og formand for landsorganisationen Danske Ældreråd. I dag er der droslet ned for de mange aktiviteter, men engagementet i Sydfyns Fri Fagskoles virke er uændret og det sætter vi uendeligt stor pris på.

Flere nyheder - også de gamle

%d bloggers like this: