Vejledning

Vejledning, praktikker, oplevelser og  udfordringer > uddannelsesplanen skabes i praksis!

Vi har 3 vejledere på skolen, og i linjefagene er der også stor vægt på den individuelle vejledning. Gennem praktikker, brobygning og dagligdagens udfordringer, finder vi sammen frem, hvilket tilbud der er det bedst for den enkelte i det næste år.

Mange af vores elever tager på erhvervsskolen, nogle på de gymnasiale uddannelser og nogle vælger et år på produktionsskole, før de beslutter sig for en uddannelse.

Vi skriver statusrapporter på alle elever, vi afholder møder med forældre og evt. UU-vejleder. Kort sagt, der bliver taget hånd om den enkelte fra skolestart til skoleslut.

Vi tilmelder de unge gennem optagelse.dk. Vi hjælper gennem hele processen, så der ikke er nogen der bliver tabt inden den 1. marts.

Vi peger mod alle de muligheder, der findes indenfor EUD.

Et år på en fri fagskole er et langt vejledningsforløb. Vi snakker med de unge om deres fremtoning, deres vedholdenhed og engagement. Vi prøver at hjælpe dem med finde ud af, hvad de brænder for og hvor de forestiller sig, at være om 5 år? Mange gange kan vi være med til at flytte eleverne til en anden retning end den de troede. Man er jo nødt vil at vide noget om hvordan Danmark ser ud set fra mange forskellige arbejdsvinkler. Vi bruger også ministeriets side, UG.dk, hvor man blandt andet også finder denne film.

Et år på en Fri Fagskole er forberedende til landets mange erhvervsuddannelser.