Gastronomi & Event

På linjen gastronomi & event  lærer du om at begå dig i et køkken og du er med til at planlægge og afvikle forskellige events.

Du lærer en masse om at begå dig i et køkken og lave mad til forskellige begivenheder. Du kommer også ud og er med til en række events, hvor du er en aktiv medspiller, når alt skal tilrettelægges og udføres. Du finder ud af en masse om dig selv, og du kan lægge planer for, hvilken uddannelsesretning du vil tage i fremtiden. 

Event

Hvad er en oplevelse? Hvor finder vi dem og hvordan udvikler vi oplevelsesindustrien? Vi skal besøge lokale producenter og se på, hvordan de arbejder med turisme og oplevelser.

Gastronomi

Du kommer til at lave en masse, spændende retter i køkkenet og du skal også være med til at sælge dem på julemarked, musikfestival og til øvrige arrangementer.

Prøv det før du vælger ungdomsuddannelse!

På Gastronomi & Event får du et grundlæggende kendskab til råvarer, tilberedningsmetodik, sensorisk og æstetik. Du lærer at udvikle retterne, efterhånden som du får din basisviden på plads. Der arbejdes med opskrifter, matematik i praksis, hygiejne, egenkontrol og fødevaresikkerhed. 

Udover den praktiske og teoretiske viden om tilberedning og råvarer, så lærer du også at færdes i et storkøkken samt vores specialkøkken, hvor der kan nørdes i alt fra citronmarengs til bearnaisesaucer. 

Samarbejde med Svb. Erhvervsskole og ZBC erhvervsskole, Roskilde

Vi samarbejder blandt andet med Svendborg Erhvervsskole om særskilt brobygningsforløb, som giver indblik i uddannelserne indenfor mad og handel. Brobygningen foregår på Mad til Mennesker og Business. Derudover har vi også årlig praktik på Slagteriskolen i Roskilde, på ZBC

Praktiknetværk

Vi har et godt samarbejde med en række kokke, butikker og institutioner, som gerne støtter os og eleverne i at komme ud i erhvervspraktik. Der kan laves praktikker fra 1 til lige så mange uger som det passer ind den unges hverdag.

Linjen er støttet af Vækstfonden

Med støtte fra EU´s Vækstfonden sørger vi for, at hjælpe unge mennesker med at finde en uddannelsesvej indenfor hotel- og restauration, hvor der i disse år er stor mangel på arbejdskraft.