Gastronomi & Event

Siger events, oplevelsesøkonomi, gastronomi, kommunikation og fælleskab dig noget, så er linjen måske til dig? 


På linjen gastronomi & event  lærer du om at begå dig i et køkken og du er med til at planlægge og afvikle forskellige events.

Du lærer en masse om at begå dig i et køkken og lave mad til forskellige begivenheder. Du kommer også ud og er med til en række events, hvor du er en aktiv medspiller, når alt skal tilrettelægges og udføres. Du finder ud af en masse om dig selv, og du kan lægge planer for, hvilken uddannelsesretning du vil tage i fremtiden. 

Turisme

Hvordan er det at være turist? Hvilke behov opstår der når man ankommer til et nyt sted og skal orientere sig.

Oplevelser

Hvad er en oplevelse? Hvor finder vi dem og hvordan udvikler vi oplevelsesindustrien? Vi skal besøge lokale producenter og se på, hvordan de arbejder med turisme og oplevelser.

Gastronomi

Du kommer til at lave en masse, spændende retter i køkkenet og du skal også være med til at sælge dem på julemarked, musikfestival og til øvrige arrangementer.

Prøv det før du vælger ungdomsuddannelse!

Vil du lære om god service og kommunikation? Har du en eventkoordinator i maven og måske fingeren på den gastronomiske puls? Sammen med relevante erhvervsuddannelser og de dygtigste virksomheder i oplevelsesbranchen som LEGOLAND, Lalandia, Naturturisme, Musikevents og Hotel Christiansminde vil vi med sjove og virkelighedsnære projekter arbejde med kreative events og oplevelser, som kan tiltrække flere kinesere, tyskere og børnefamilier til regionen.

Dansk og matematik foregår ikke bare foran tavlen, men hænger tæt sammen med den praktiske og oplevelsesorienteret undervisning på kurset. Du prøver kræfter med dine interesser samtidig med, at du bliver klar til uddannelse og måske finder dit drømmejob! Det kan fx være i hotel- og restaurationsbranchen, inden for festivaller, salg og events. Det finder du ud af, når du prøver det!

Oplevelsesbranchen udvikles hele tiden og er et område i vækst. Så det er en fremtid med masser af muligheder!

Projektet er støttet af Syddansk Vækstforum og EU Fondsmidler.

Samarbejde med Svb. Erhvervsskole og ZBC erhvervsskole, Roskilde

Vi samarbejder blandt andet med Svendborg Erhvervsskole om særskilt brobygningsforløb, som giver indblik i uddannelserne indenfor mad og handel. Brobygningen foregår på Mad til Mennesker og Business. Derudover har vi også årlig praktik på Slagteriskolen i Roskilde, på ZBC

For gastronomilinjen handler det om, at komme ud og afprøve en række aspekter af det med at arbejde med mad, markedsføring og salg. Det giver vores gode samarbejdspartnere på Erhvervsskolerne os rig mulighed for i de helt rigtige omgivelser. 

Praktiknetværk

Vi har et godt samarbejde med en række kokke, butikker og institutioner, som gerne støtter os og eleverne i at komme ud i erhvervspraktik. Der kan laves praktikker fra 1 til lige så mange uger som det passer ind den unges hverdag.

Linjen er støttet af Vækstfonden

Med støtte fra EU´s Vækstfonden sørger vi for, at hjælpe unge mennesker med at finde en uddannelsesvej indenfor hotel- og restauration, hvor der i disse år er stor mangel på arbejdskraft.