Gastronomi & Event

Er du interesseret i MAD? 

På linjen Gastronomi & Event arbejder vi indenfor alle de områder, som kan føre til uddannelse og job i madbranchen. Først og fremmest får du kendskab til en række teknikker og råvarer, men du lærer også en del om udholdenhed, overblik, hygiejne og samarbejde med dine kammerater på linjen. 

Du kommer i brobygning på EUD og oplever flere fagområder, som handler om madlavning og servering, blandt andet ernæringsassistent, tjener og slagter. Du kommer også med på ture, for at opleve hvordan der arbejdes med service, mad og events forskellige steder. 

Hvad lærer man?

  • Gennem besøg og praktikker skabes der viden om arbejdspladskultur.
  • For de elever hvor det aftales, skabes der praktikpladser og der arbejdes med praktikansøgninger
  • Gennem kendeskab til råvarer, årstider og viden om sundhed skabes bevidsthed om samfund og sundhed.
  • At arbejde i et køkken udvider den enkeltes ordforråd og pludselig taler man et fagligt sprog, som man vil genkende på erhvervsskolerne og i erhvervslivet. Man trænes i en faglig kommunikation, hvor kogning ikke er det samme som blanchering. 
  • Gennem forskellige opskrifter lærer man om metoder og teknikker og om detaljernes vigtighed, når chokolade skal smeltes, men ikke koges. 
  • Man lærer om arbejdsplanlægning og samarbejde, når man selv står for en dessert, som først skal serveres efter en hovedret. Hvordan sikrer vi at isen ikke er smeltet, eller at kagen stadig er lun? 
  • Ved at planlægge, organisere, gennemføre, markedsføre og evaluere lærer vi om innovation
  • Gennem events, hvor vi sammen fx sælger varer fra vores madvogn, lærer vi at arbejde sammen og også stå alene. Her styrker vi vores selvtillid og motivation. 

faq

Jeg har aldrig været i køkkenet før?

Helt ok, bare du har lyst nu 🙂 Vi lærer dig det hele.

Lærer man andet end at lave mad?

Ja, du lærer at arbejde praktisk og logisk med virkelighedsnære opgaver. Du lærer at samarbejde, læse fagtekster og du lærer at være fokuseret på en opgave og føre den til ende.

Laver vi mad til hele skolen?

Det gør du en uge af gangen ca 6 gange om året, men 2 dage om ugen arbejder dit hold i De Lille Køkken, som trods navnet er ret stort.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSSKOLERNE

Vi samarbejder blandt andet med Svendborg Erhvervsskole om særskilt brobygningsforløb, som giver indblik i uddannelserne indenfor mad og handel. Brobygningen foregår på Mad til Mennesker og Business. Derudover har vi også årlig praktik på Slagteriskolen i Roskilde, på ZBC