Håndværk

Håndværkslinjen
For dig der vil arbejde med dine hænder
Samarbejde og kommunikation
Håndelag
Tidligere
Næste
Håndværkslinjen er for dig, der vil arbejde med værktøj. Du finder ud af, om en uddannelse indenfor håndværksområdet er noget for dig.

Samarbejde

På linjen håndværk er der fokus på, at du tilegner dig færdigheder og forudsætninger, der er nødvendige for at indgå i et samarbejde omkring en konkret praktisk opgave hvad enten du senere vælger, at uddanne dig indenfor et håndværksfag, eller vælger at lave noget helt andet.

Vi planlægger opgaverne så de passer til dit niveau, og du får mulighed for at lykkes og blive bedre.

 

Motivation og deltagelse

Håndværkslinjen er for dig, som er interesseret i at skabe noget og være kreativ. Du kommer til at arbejde med store projekter, som vi er fælles om: renovere en jolle, indrette et værksted, sætte et vindue i eller støbe fundament til en pizzaovn – bare for at tage nogle eksempler. Oveni det står vi selv for det meste vedligehold af den bygning, som værkstedet ligger i. Indimellem får vi også opgaver på skolen, som f.eks at hjælpe pedellerne med en afgrænset opgave eller for de andre linjer på skolen, hvis der er noget de står og mangler, som vi kan lave til dem.

Du vil også få mulighed for at arbejde med små individuelle opgaver, som at lave en lampe eller en hylde til dit værelse, renovere et stykke værktøj, eller hvad du nu lige går og brænder for. 

Det vigtige er at skabe noget og dygtiggøre sig. 

 

Vedholdenhed

Vi lægger vægt på, at du lærer at planlægge selvstændigt, alene eller sammen med andre og selv tage ansvar for kvaliteten af det du laver. Det betyder også, at ansvaret for at spørge om hjælp, når du har behov for det, er dit! 

Færdigheder og viden

På håndværkslinjen kan du finde ud af om det er noget for dig at uddanne dig til håndværker.

Du kommer til at få viden om værktøj og materialer, og lære at bruge dem.

Vi har desuden fokus på sikkerhed i et værksted og brug af værnemidler.

Vi tager på virksomhedsbesøg, og der er mulighed for at planlægge kortere forløb/besøg på en erhvervsskole, samt, i samarbejde med din kontaktlærer, planlægge praktikforløb i en virksomhed.

På værkstedet bliver du mødt som den du er, og som den du ønsker at være! Vi taler om styrker og muligheder og du får et godt perspektiv på dine fremtidige valg indenfor uddannelse og job.