GASTRONOMI

På Gastronomi får du mulighed for at udforske og afprøve mad fra mange lande, kager og desserter, du kommer på erhvervsbesøg og vi får besøg i køkkenet af både kokke og konditorer. 

På gastronomi har vi fokus på sammenhold og du vil opleve, at få en række skills, som du eventuelt kan tage med videre på en erhvervsuddannelse eller hvor du nu er på vej hen. 

Asiatisk Mad

Knæk koden til mad fra hele Asien med Raquel Birch Nielsen, som viser retter fra sit egen hjemland, Filipinerne, samt de øvrige lande omkring.
Gæstelærer

Tjenerkursus med
Emil

Emil Buchert er tjener på Fåborg Fjord Hotel og giver eleverne en gennemgang af grundprincipperne.
Gæstelærer

Maria Konditor

Maria fra Thurø Bageri har mange års erfaring som bager og konditor og laver spændende oplæg til de flottest kager. Glæd dig til kagekursus med Maria.
Gæstelærer

Konditogdat.dk

Glæd dig til at møde Kirsten fra Konditogdat.dk som giver alle sine konditortricks fra sig.
Gæstelærer

Hvad lærer man?

  • Gennem besøg og praktikker skabes der viden om arbejdspladskultur.
  • For de elever hvor det aftales, skabes der praktikpladser og der arbejdes med praktikansøgninger
  • Gennem kendeskab til råvarer, årstider og viden om sundhed skabes bevidsthed om samfund og sundhed.
  • At arbejde i et køkken udvider den enkeltes ordforråd og pludselig taler man et fagligt sprog, som man vil genkende på erhvervsskolerne og i erhvervslivet. Man trænes i en faglig kommunikation, hvor kogning ikke er det samme som blanchering. 
  • Gennem forskellige opskrifter lærer man om metoder og teknikker og om detaljernes vigtighed, når chokolade skal smeltes, men ikke koges. 
  • Man lærer om arbejdsplanlægning og samarbejde, når man selv står for en dessert, som først skal serveres efter en hovedret. Hvordan sikrer vi at isen ikke er smeltet, eller at kagen stadig er lun? 
  • Ved at planlægge, organisere, gennemføre, markedsføre og evaluere lærer vi om innovation
  • Gennem events, hvor vi sammen fx sælger varer fra vores madvogn, lærer vi at arbejde sammen og også stå alene. Her styrker vi vores selvtillid og motivation. 

SAMARBEJDE MED ERHVERVSSKOLERNE

Vi samarbejder blandt andet med Svendborg Erhvervsskole om særskilt brobygningsforløb, som giver indblik i uddannelserne indenfor mad og handel. Brobygningen foregår på Mad til Mennesker og Business. Derudover har vi også årlig praktik på Slagteriskolen i Roskilde, på ZBC

Share this:

Like this:

Like Loading...