Verdensmålene

Frie Fagskoler er som udgangspunkt en bæredygtig skoleform; gennem uddannelse og oplevelser, skabes der grobund for at hver enkelt elev kan skabe det fundament, der er nødvendigt for et godt voksenliv. 
Vi har et holistisk syn på sagen. Faglige kvalifikationer er ikke meget værd, hvis du ikke kan samarbejde med andre. 

Vi har også stærke holdninger til mad og sundhed. Vi betragter det som absolut nødvendigt, at hver enkelt af vores elever får et konstruktivt syn på sundhed, som et parameter de kan bruge til at øge deres egen livskvalitet. Ligesom de engang får mulighed for at præge deres børn med sunde vaner. 

I lyset af klimakrisen giver det fortsat mening, at vi som gammel husholdningsskole holder fast i sund fornuft, kendskab til økonomi og forvaltning af ressourcer. 

Vi kan alle gøre en forskel Vi skal bare vide hvordan!

Hvordan afspejler verdensmålene sig i vores hverdag?

Vi ønsker at vores unge mennesker på skolen bliver påvirket af vores holdninger til  de ressourcer vi omgiver os med. 

RESSOURCESPILD: 

Et eksempel som er tilbagevendende i alle skoleår er, når man har taget en bid af et æble og fortryder! På den måde ender mange æbler i skraldespanden, halvt spiste og gået til spilde. Eller når man har taget lidt rigeligt på sin tallerken, fordi man troede man var mere sulten end man var.  Vi tror på, at det nytter at italesætte opmærksomheden på unødigt spild og tager gerne snakken igen med eleverne. 

Andre eksempler er: tag kortere bade, tør dit tøj på tørresnoren, luk for varmen når du åbner vinduet, tag en trøje på, hvis du fryser i stedet for at starte med at sætte mere varme på. 

 

BEKÆMP MADSPILD
Tag kun det du kan spise på din tallerken. Så er der til alle. Og intet går til spilde.
SLUK LYSET EFTER DIG
Et simpelt råd, som ikke kun sparer skolens ressourcer men også Jordens!
LÆR AT LAVE MAD
Når du selv kan lave et sundt måltid kan du leve et sundt liv.
Klik her
Vi spiser også kød
Men i mængder der ikke belaster økonomi, sundhed og klima.
Previous slide
Next slide

Mere viden giver størrelse indblik og forståelse

Som skolen forpligter vi os hele tiden på, at træffe de rigtige valg; af hensyn til klima såvel som økonomi. Det betyder, at gamle vinduer udskiftes, taget vedligeholdes og der efterisoleres løbende i det gamle hus. 

Men i hverdagen er vi stadig afhængige af, at eleverne også forstår deres rolle i den store familie, som vi bliver, når alt skal hænge sammen i hverdagen. Derfor indgår Verdensmålene i vores undervisning og hverdag.  

 

 

Pas på dine ejendele
Pas godt på dine ting! Husk at holde styr på dit idrætstøj, ridestøvler og cykelhjelm. Det sparer miljøet i sidste ende.
Kend dine rettigheder
Stil op til elevrådet. Afprøv de demokratiske rettigheder og se hvordan du også kan påvirke din egen hverdag.
Vær med til at sortere affaldet
Vi sorterer affaldet. Så når du skal flytte hjemmefra har det også din opmærksomhed.
Previous slide
Next slide

Share this:

Like this:

Like Loading...