HEST 360

Er du også vild med heste?
For det er vi 😉
Spring, dressur og islænder
Få en dagligdag med heste
Tidligere
Næste

HEST 360 er mere end bare at ride

Vægten lægges på hele hesten; det koncept kalder de HEST 360, og vægten lægges på, at komme omkring alle aspekter af hestehold. 

Lærere Malene Jensen, Line von Holstein-Rathlou og Kristine Jylov har et ønske om at skabe et staldmiljø, hvor eleverne har bredt kendskab til fodring, pasning og forståelse for hestens behov. “Der er måske mange der drømmer om at have en hest, men det kræver en særlig viden om dyr for at se, hvordan de trives eller ikke trives. Så ud over at springe og ride dressur, så bruger vi også en masse timer på, at fordybe os i alle de områder af hesten, som ikke bare handler om at ride”, fortæller de. 

Undervisningen tager udgangspunkt i skolens 12 heste, som er helt forskellige – både hestetyperne, men også i temperament. Hver elev bliver koblet til en hest, så man kan hjælpe et godt udgangspunkt for samarbejde i gang. Eleverne tager 10. klasse og undervisningen på linjen udgør 9 timer om ugen og der er 15 elever på linjen. 

“Vi synes jo selv, at vi er verdens heldigste undervisere”, fortælle Malene Jensen forsat. “ Vi har et skønt miljø omkring stalden, søde heste og søde elever, som bare gerne vil have mere af det hele og indgå en hverdag, hvor de firbenede får lov til at fylde meget. Så sammen med vores elever træffer vi hver dag beslutninger om andre levende væsner, og det betyder rigtig meget for den enkelte elev, at de vi beskæftiger os med, rent faktisk har en betydning”. Netop betydningen af gøremålsundervisning, som man finder på de frie fagskoler, som er i familie med efterskoler og højskoler, gør, at vi er gode til at fange dem som trænger til en helt anden type efterskole/10.klassesforløb. 

Vores søde elever, Patrik og Sara har lavet en hjemmeside med en rigtig fin beskrivelse af ridelinjen, mulighederne og en præsentation af hestene! Skynd dig at klikke her for at se den. 

ISLÆNDER | SPRING | DRESSUR

ISLÆNDER

Der arbejdes grundlæggende med gangartstræning og dressurøvelser på vores bane, samt i naturen og ved stranden. Da vi arbejder ud fra alsidighed, vil der også være mulighed for, at deltage på skolens springhold.

DRESSUR

Der arbejdes grundlæggende med klassisk dressurundervisning, med fokus på rytterens opstilling, balance, fysisk formåen og den basale grundridning. Vi vil i undervisningen tage udgangspunkt i den enkelte rytters niveau, hvor der trænes efter at højne niveauet løbende. I dele af skoleåret vil der tilknyttes en professionel berider. Der arbejdes efter alsidighed, og for at hesten forbliver den glade atlet, vil der selvfølgelig være mulighed for, at deltage i turridning og springning. ​

SPRING

Undervisningen målrettes hver enkelt springrytter. Derfor vil der være fokus på undervisning i grundlæggende dressurøvelser, balance og fysisk formåen. Træningen indeholder blandt andet tempospring, bomtræning ogbanetræning på rytterens niveau. For at bibeholde den glade atlet, så er turridningen også på programmet både i skov og ved strand. Der vil være mulighed for træning ved en professionel springrytter i dele af skoleåret.