Ridelinjen

Ridelinjen på Sydfyns Fri Fagskole er for dig der har lyst til at tilbringe meget tid med heste og andre ridefolk. Vi har selv 10 heste og du kan også medbringe din egen hest. Vi har et tæt samarbejde med Hovgaard Rideklub og bruger også deres faciliteter såvel som vores egne.

Er du spring, dressur eller turridning, så er linjen noget for dig. Uanset dit niveau, kan vi tilgodese dine ønsker i forhold til at komme videre.

Udover ridning får du et skoleår med boglige fag (10. klasse) og en række valgfag. Du får et forrygende kostskoleår, så minder om et efterskoleår, men med en uddannelses- og erhvervsrettet vinkel, som hjælper dig godt videre til din ungdomsuddannelse.

Basisrytter

| Dressur/spring |Ponygames| |Hestevelfærd | Samarbejde og sund livsstil | Sikkerhed/førstehjælp | Erhvervspraktik | Der undervises i ridning og spring på skolens område af Anja. Prisen for kostskoleophold og deltagelse på basislinjen er kr. 1175,- om ugen.

Sportsrytter

|Dressur/spring Træning ved Dorthe Rohmann |Programridning ved dressurdommer |Hestevelfærd |Sund livsstil og fysisk træning | Sikkerhed/førstehjælp |Erhvervspraktik | På sportslinjen er der ugentligt en halv enetime, som du deler med en anden elev. Dertil en time i spring på hold med op til 5 elever. Undervisningen foregår hos Dorthe Rohmann på Hovgaard Rideklub, tæt på skolen. Prisen på kostskoleophold og deltagelse på sportslinjen er kr. 1375,- om ugen. Ring for mere info på skolens kontor 6223 1328 eller skriv til anja@sydfynsfrifagskole.dk

Vi har 2 muligheder for, at opstalde din hest:

I løsdrift på skolen eller i boks 3 minutter fra skolen på Hovgaard Rideklub. Du kan downloade en prisfolder på linket nedenfor.

Du kan også altid ringe for mere info på 62231328.

Samarbejde med Hovgaard Rideklub

Vi samarbejder med Dorthe Rohmann og Hovgaard Rideklub.
Dorthe Rohmann, er uddannet berider i 1999 og driver i dag Hovgaard Ridecenter og salgstalden Topponyer.dk
Dorthe lægger stor vægt på ridelighed og grunduddannelse hos hestene, skynd dig langsomt. Hestene skal have en positiv indstilling til at arbejde og dette kommer kun i samspil med rytteren.

Mød Anja Hjeronimus Larsen

Anja Hjeronimus Larsen, er uddannet lærer, aktiv rytter og dressurdommer under Dansk Rideforbund. Tidligere har hun været ansat på skolerne i Oure, hvor hun blandt andet varetog ridelinjen på gymnasiet og havde kontakten til Broholm Gods.

Fra starten af skoleåret så Anja Hjeronimus Larsen nye, store muligheder med skolens linje, som tidligere havde fokuseret på islandske heste, men som nu er åbnet op for flere racer og discipliner, som blandt andet dressur og spring.

– Det vigtigste for mig er, at eleverne får gode succesoplevelser og kan udvikle sig fra deres aktuelle niveau, derfor har vi både plads til stævneryttere og nybegyndere, siger hun. Anja har selv uddannet flere heste til Prix Sct. Georg-niveau og været aktiv stævnerytter. For år tilbage stod hun også for den daglige ledelse af Midtfyns Rideklub.
Sydfyns Fri Fagskole er en kostskole i familie med efterskolerne. En af forskellene er, at mindst en tredjedel af undervisningen er praktisk. Det giver 8-10 timer om ugen på ridelinjen og mulighed for fire valgfagstimer oveni, så udover undervisningen i de enkelte ridediscipliner undervises der blandt andet også i fodring, hestens anatomi, ridemærker og tilsyn med folde.
– Vi lægger vægt på, at eleverne kan blive inspireret til måske at søge videre på erhvervsskolernes grønne uddannelser, så derfor kommer vi også omkring samarbejde, kendskab til planter og miljøhensyn, fortæller Anja Hjeronimus Larsen, som lige har suppleret skolens hestebestand med 4 fjordheste.