Ridelinjen på Sydfyns Fri Fagskole

riding

Sydfyns Fri Fagskoles ridelinje, er en linje for alle heste- og rideinteresserede.

Det er til elever som vil dyrke deres interesse med ridning og heste – med alt hvad det indebærer.

Du kan vælge at have din egen hest med på dit skoleophold, ellers kan du ride på en af skolens heste.

Islænder

Spring

Dressur

Der arbejdes grundlæggende med gangartstræning og dressurøvelser på vores bane,
samt i naturen og ved stranden.

Da vi arbejder ud fra alsidighed, vil der også være mulighed for, at deltage på skolens springhold.

I løbet af skoleåret vil der tilknyttes en professionel islændertræner.

Undervisningen målrettes hver
enkelt springrytter. Derfor vil der være fokus på undervisning i grundlæggende dressurøvelser, balance og fysisk formåen.

Træningen indeholder blandt andet tempospring, bomtræning ogbanetræning på rytterens niveau.

For at bibeholde den glade atlet, så er turridningen også på programmet både i skov og ved strand.

Der vil være mulighed for træning ved en professionel springrytter i dele af skoleåret.

Der arbejdes grundlæggende med klassisk dressurundervisning, med fokus på rytterens opstilling, balance, fysisk formåen og den basale grundridning. Vi vil i undervisningen tage udgangspunkt i den enkelte rytters niveau, hvor der trænes efter at højne niveauet løbende. I dele af skoleåret vil der tilknyttes en professionel berider. Der arbejdes efter alsidighed, og for at hesten forbliver den glade atlet, vil der selvfølgelig være mulighed for, at deltage i turridning og springning. ​

Mød Anja og Line

Anja Hjeronimus Larsen, er uddannet lærer, aktiv rytter og dressurdommer under Dansk Rideforbund. Tidligere har hun været ansat på skolerne i Oure, hvor hun blandt andet varetog ridelinjen på gymnasiet og havde kontakten til Broholm Gods.

Line Meier er også lærer på linjen. Line er uddannet lærer og erfaren rytter gennem mange år.

– Det vigtigste for os er, at eleverne får gode succesoplevelser og kan udvikle sig fra deres aktuelle niveau, derfor har vi både plads til stævneryttere og nybegyndere, siger de. Anja har selv uddannet flere heste til Prix Sct. Georg-niveau og været aktiv stævnerytter. For år tilbage stod hun også for den daglige ledelse af Midtfyns Rideklub.
En af forskellene er, at mindst en tredjedel af undervisningen er praktisk. Det giver 8-10 timer om ugen på ridelinjen og mulighed for fire valgfagstimer oveni, så udover undervisningen i de enkelte ridediscipliner undervises der blandt andet også i fodring, hestens anatomi, ridemærker og tilsyn med folde.
– Vi lægger vægt på, at eleverne kan blive inspireret til måske at søge videre på erhvervsskolernes grønne uddannelser, så derfor kommer vi også omkring samarbejde, kendskab til planter og miljøhensyn, fortæller Anja Hjeronimus Larsen, som lige har suppleret skolens hestebestand med 4 fjordheste.