Hvem er vi?

Sydfyns Fri Fagskole var de første 115 år af skolens historie en husholdningsskole. I 2015 bliver skoleformen FRIE FAGSKOLER skabt. 

En fri fagskole er en mellemting mellem en efterskole og en højskole. Det særlige er, at 1/3 af vores undervisning er praksisfaglig. Vi har 6 spændende linjer, som peger den unge mod fremtidige drømme og planer. 

 

ER I EN EFTERSKOLE?

Nej, vi tilhører skoleformen FRIE FAGSKOLER, som blev etableret i 2005 efter vi – og de øvrige frie fagskoler i Danmark – havde drevet husholdnings- og håndarbejdsskoler i over 100 år. Vi har god forstand på, at undervise unge mennesker i et praktisk miljø. Men vi ligner en efterskole, da eleverne bor hos os i et skoleår, men vores fag er rettet mod erhvervsskolens uddannelser og forbereder altså den unge på sit kommende valg af ungdomsuddannelse. 

Du kan læse mere om friefagskoler på www.friefagskoler.dk

HVORDAN BLIVER MAN MELDT IND?

Du tilmelder den unge ligesom du tilmelder unge til efterskoler og højskoler. Vi er en selvejende institution. Klik under tilmedling for mere info om det. 

Hvis du skal optages på skolen som en del af din STU, skal det foregå i samarbejde med din egen UU-vejleder og kommune. 

HVORNÅR KAN MAN STARTE?

Skoleåret starter i august og slutter sidst i juni. Du kan vælge et år hos os som dit 10. eller 11. skoleår eller du kan vælge at tage et år på en fri fagskole, som en del – eller hele – din STU. 

ER DER NOGET MAN IKKE MÅ PÅ EN FAGSKOLE?

Du skal overholde skolens regler og du må ikke indtage euforiserende stoffer eller alkohol under dit skoleophold. Det fører til bortvisning. Vi har en husorden med nogle vigtige punkter, som sikrer et super rart og godt år for både elever og personale. Den kan du læse her. 

KOSTER DET PENGE AT GÅ PÅ SKOLEN?

Ja, det koster ca. 1200,- kr.  om ugen at gå på en fri fagskole. Lidt under 50.000,- kr og uafhængigt af forældreindkomst. Du kan ringe til os og høre mere. Du kan også downloade en prisfolde her. 

HVAD KAN MAN BRUGE ET FAGSKOLE ÅR TIL?

Vi hjælper de unge videre til ønsket ungdomsuddannelse, hvadenten det er EUD, EUX eller HTX. Vi har også hvert år et par der vælger gymnasievejen. De øvrige tager videre via FGU, STU eller andet tilbud. 

Målgruppen

Vores målgruppe er kendetegnet ved, at være interesseret i et efterskoleår, med fokus på fællesskabet og den praktiske vinkel. Mange af eleverne har ekstra fokus på deres personlige, sociale og/eller faglige udvikling, og ønsker at komme tættere på en afklaring af deres muligheder fremadrettet.
Vi har et særligt tilbud til unge med skrive/læsevanskeligheder, samt unge med autisme. 

Man bliver optaget efter et besøg og en rundvisning på skolen.

Vores linjer

Vores linjer giver dig indblik i hvordan man arbejder indenfor en given branche.
Du lærer også at arbejde sammen med
andre, arbejde selvstændigt og du får mulighed for at komme i relevante praktikker.

CARE, beauty & Business

Alt om at være menneske og arbejde med mennesker!

Gastronomi

Bliv klog på tilberedning og alle områderne indenfor FOOD.

Game Design

Programmering og den visuelle del i spiludvikling.

Hest 360

At holde hest er mere end dressur og spring.

Håndværk

Få indblik i, at arbejde med opgaver der krævet værktøj.

Styrke & Mod

Gennem oplevelser i naturen lærer du dig selv at kende.

En kostskole med 70 elever

Med 70 elever fordelt på 5 linjer og 6 boglige klasser sikrer vi små, overskuelige klasser.

Bogligt fokus giver succes

Alle deltager i de boglige fag; vores klasser giver plads til alle, hvad enten man ønsker at afslutte med prøver eller bare dygtiggøre sig fra sit aktuelle niveau.

Tag din STU på SFF

For de unge der er i målgruppen for Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse kan vi tilbyde, at de kan tage uddannelsen på en fri fagskole.

Fagskole linjer

På vores linjer oplever du undervisning der peger ud mod virkeligheden. Du kommer også i erhvervspraktik og relevante brobygningsforløb.

Ordblindeundervisning

For dig der har mistanke om at du har en grad af dysleksi eller skrive/læsevanskeligheder

Læs om vores autismetilbud

Er du ung med autisme har vi et tilbud, som giver dig mulighed for at opleve personlig, social og faglig sparring i et trygt miljø.


Læs vores magasin

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: