Ridning som valgfag.

Valgfaget for dig, der er interesseret i og glad for heste. Skolen har flere racer og du kan også medbringe din egen hest, hvis blot den kan gå i løsdrift med skolens heste.

Pige ridder på Sydfyns Fri Fagskole
Pige kæler for hest
Dame og hest
Grinende ridepiger
Piger med hest på Sydfyns Fri Fagskole
Piger og heste

Undervisningen er en del af valgfagene og der undervises blandt andet i: terrænridning, gangartstræning, gangarter, hestetricks, trække heste, viden om udstyr, hjælperne (vægtfordeling, sædet og schenkler), tølt, trav, skridt, den halve parade, let sæde, opstilling, volter, næsebånd, hovedtøj, sadlen, hånden, træning fra jorden, ponygames og flagridning.

Hvis du vælger hest som valgfag, skal du lære mange forskellige ting. Du skal lære om pasning og pleje i teori og i praksis. Du skal lære at håndtere forskellige heste og lære om deres forskellige temperamenter. Du vil komme til at arbejde med dem fra jorden, og du kommer til at træne deres balance og smidighed, ligesom du også kommer til at træne din egen balance og smidighed. Du kommer til at ride både på ridebane, øve gangarter og ride på ture til skov og strand. Du bliver en del af et fællesskab, der tager sig af hestene i sol, regn og sne, i modvind og i medvind.

Der er valgfag 3 dage om ugen, og der vil både være hold for begyndere og øvede ryttere.

PASNING AF HESTE

Vær med til at passe hestene!

Pasning af hestene foregår altid sammen med en eller to kammerater, og I bliver sat grundigt ind i rutinerne, før I selv skal stå for fodring og så videre. Hvert år har vi besøg af et par af elevernes heste, som ikke ville blive hjemme, mens deres ejer tog afsted. De skal kunne bo i løsdriftstalden, og det er selvfølgelig eleven selv, der har ansvaret for pleje af hesten. Elevheste bliver passet som en del af fodervagterne på lige fod med skolens heste. Hent vores infofolder om Opstaldning.