Logo

FRILUFTSSPORT

Friluftssport er et valgfag, hvor du blandt andet kan vælge aktiviteterne mountainbike, klatring, outdoor fitness og bål mad!

Friluftssport er et valgfag du kan vælge tirsdag eftermiddag eller fredag formiddag. Eftersom aktiviteterne foregår ude i naturen, findes der ikke dårligt vejr kun dårlig påklædning. I valgfagsperioden skal vi omkring mange forskellige aktiviteter, blandt andet:

 

Mountainbike
I mountainbike handler det om at få motion på den sjove måde. Vores ture vil typiske foregå i Hallingskoven, som ligger mellem Skårup og Svendborg. Vi vil arbejde med forskellige køreteknikker og regler samt vedligeholdelse af cyklerne. Der vil også blive lagt vægt på sammenholdet på holdet samt glæden ved bevægelse.

 

Naturen netop nu
Det handler om at komme ud i naturen og blive opmærksomme på dens mange muligheder, der er præsenteret i de fire årstider.

 

O-Løb
Her vil I blive præsenteret for mange forskellige løb som kort løb, puslespil løb, stjerne løb Geo – Catching, aflæsning af kort og evt. være med til at organisere et løb for jeres kammerater.

 

Bål mad
Hvordan bygger man et godt bål op? Eller hvad er en jord ovn ? Hvorfor er det, at røget fisk smager så godt? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på i dette fag. Vi vil arbejde med tilberedning af mad i det fri, hvor vi også vil bruge bær og urter fra naturen.

 

Grøn sløjd
Her arbejdes der med skarpe og skærende værktøjer som knive, båndknive i frisk fældet birketræ. Vi laver et værksted på stedet, laver bål og hygger. Vi kan snitte skeer, figurer, boomeranger, lave buer og pile m.m. Vi snakker om færdigproducerede varer contra redskaber, man selv fremstiller.

 

Klatring
Vi sætter tovbaner op mellem træer og leger med diverse konstruktioner af forskellige sværhedsgrad. Gennemgår sikkerhed, udstyr og muligheder for benyttelse.

 

Gamle lege
Igennem de sidst 100 år har der været en kultur for gamle idrætslege. Nogle af dem kender vi og andre er gået i glemmebogen. Det handler om at lege og indgå i et fælleskab, hvor vi alle får et godt grin.

 

Outdoor fitness
Er et nyere begreb som fitness verdenen har taget til sig. Det handler om at finde sin indre maskulinitet frem. Her skal vi løfte dæk, slå i dæk, slæbe dæk og få en masse sved på panden.