Sund og god mad

Holdninger til mad og dyrevelfærd!

Vi sætter pris på den sunde livsstil og vi har det økologiske sølvmærke i økologi. Det betyder, at vi bruger energi på, at finde de rigtige leverandører til vores måltider; vi spiser kød fra fritgående dyr, grønt og frugt er usprøjtet og vores brød er bagt af økologisk kvalitetsmel. Vores interesse for mad og sund livsstil mærker eleverne også når de sidder til bords eller er med på deres ugentlige køkkenvagt. Vi vægter det gode måltid så højt, at alle eleverne kommer hele vejen rundt i køkkenet og både lærer at tilberede et hovedmåltid, men også blive gode til alle de enkelte processer, kødudskæring, grøntsager der ordnes og brød der bages.

Vi betragter vores elever helt individuelt, og hvis en ung har behov for mere struktur og overskuelighed end en anden, så har vi tiden i hverdagen til at få det gode liv til at fungere for hver enkelt. At blive oplært i sund livsstil ved at leve sundt gennem et skoleår er motiverende for, at de unge selv har lyst til at leve sundt når de selv skal flytte hjemmefra.

Vi har en slikpolitik som betyder, at vi ikke mødes med slik på fællesområderne, men holder det på værelserne. Der står altid frugt fremme i spisesalen og så spiser vi også 6 gange om dagen, så vi ved, at der ikke er nogen der går sukkerkolde pga manglende mad.​

Sydfyns Fri Fagskoler er også Cittaslow-skole. Cittaslow er en bevægelse for byer, der ønsker at fokusere på en mere enkel livsstil. Den indgår i Slowfood-bevægelsen. Bevægelsen blev oprettet i oktober 1999 af en forhenværende borgmester i den toscanske by Greve in Chianti, og i 2012 blev vi godkendt som Cittaslowskole.

Læs om Cittaslow i Svendborg

Med det økologiske sølvmærke viser vi, at det godt kan lade sig gøre, at være en travl kostskole og samtidig tage de hensyn til forbrug og natur, som vi kan gøre. Vi har gode samarbejdspartnere, som leverer det økologiske kød og de økologiske produkter vi skal bruge hver uge, og eleverne giver i høj grad udtryk for, at vi spiser godt her på skolen. ​