Sund livsstil

Holdninger til mad og dyrevelfærd!

Sydfyns Fri Fagskole har det økologiske sølvmærke i økologi. Det betyder, at vi bruger energi på, at finde de rigtige leverandører til vores måltider; vi spiser kød fra fritgående dyr, grønt og frugt er usprøjtet og vores brød er bagt af økologisk kvalitetsmel. Vores interesse for mad og sund livsstil mærker eleverne også når de sidder til bords eller er med på deres ugentlige køkkenvagt. Vi vægter det gode måltid så højt, at alle eleverne kommer hele vejen rundt i køkkenet og både lærer at tilberede et hovedmåltid, men også blive gode til alle de enkelte processer, kødudskæring, grøntsager der ordnes og brød der bages.

God mad og gode oplevelser
Alle elever er med i køkkenet. Der er mange opgaver i et køkken og du kommer omkring dem alle.
Få nye venner!

Alle vores elever er med i køkkenet en gang om ugen. Det giver overblik og mestring, og de er med til at tilberede den mad, som vi alle sammen skal spise.

Sydfyns Fri Fagskoler er også Cittaslow-skole. Cittaslow er en bevægelse for byer, der ønsker at fokusere på en mere enkel livsstil. Den indgår i Slowfood-bevægelsen. Bevægelsen blev oprettet i oktober 1999 af en forhenværende borgmester i den toscanske by Greve in Chianti, og i 2012 blev vi godkendt som Cittaslowskole. Det er fordi vi også har meget fokus på det gode liv for den enkelte. Vi betragter vores elever helt individuelt, og hvis en ung har behov for mere struktur og overskuelighed end en anden, så har vi tiden i hverdagen til at få det gode liv til at fungere for hver enkelt.