ORDBLINDETILBUD

Få støtte til din læse- og skrivekompetencer

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Der undervises i brugen af hjælpemidler som

• Into Words Cloud
  • Into Words
  • CD-Ord
  • Google Docs

Derudover brugen af apps, som Siri, Dragon Dictation mm.

Al undervisning er individuel tilrettelagt, da eleverne vil have hvert sit behov for støtte.

Vi tilbyder, at teste den enkelte elev og hvis testen viser, at den unge er ordblind kan vi på den baggrund søge ministeriet om en IT-rygsæk. Hvis eleven har en velfungerende computer, sørger vi for installation af de nødvendige programmer.

Hvis den unge ikke viser sig, at være ordblind tilbyder vi også individuel guidning i bruges af oplæsningsprogrammer, hvis eleven vil have det.

Pernille Bøggild er ansvarlig for at lave ordblindetests og organisere den hjælp og støtte som den enkelte elev har brug for.  Pernille underviser selv i dansk i a-klassen, som undervises på individuelt niveau.
Pernille B

Find mere info:

Der findes efterhånden rigtig mange gode links til sider, hvor ordblinde eller mennesker med skrive- og læsevanskeligheder kan få mere information. Fra siden Ordtavlen.dk har vi lånt denne video.

Du kan også holde dig også orienteret via flere Facebookgrupper, hvor fagpersoner (hvoraf mange selv er ordblinde), giver tips og råd til at få hverdagen til at fungere med hjælperedskaber.

Som ung med skrive- og læsevanskeligheder bliver du mødt af et samlet personale på hele Sydfyns Fri Fagskole, som står klar til at give dig den rette støtte gennem hele dagen.