DAGENS GANG PÅ SYDFYNS

Få et indblik i, hvordan en helt almindelig dag på Sydfyns Fri Fagskole kan se ud!

Måltider
Vi spiser morgenmad i spisesalen fra 7.15 til ca 7.40. Der er morgenbuffet alle hverdage. Man skal møde op til morgenmaden og man skal også helst spise noget! Man er klædt på til dagen, når man møder. Man må gerne have idrætstøj på, da man skal ud og motionere senere. Formiddagsmad klokken 9.30 til 9.50

Vi spiser til middag kl. 12.00. Der er altid veltillavet sund mad af høj kvalitet på menuen. Vi spiser ved 8 mands borde og der lægges vægt på en god stemning, gode bordmanérer og hyggelig snak.

Vi spiser til aften kl. 18.00. Der serveres rugbrød og en lun ret. Eleverne er selv med til at lave aftensmaden og til at vaske op bagefter. Man er tilmeldt et aftenhold fast en gang om ugen.

Aftenhygge kl. 21.00 – the med lidt at spise til. Der serveres mellemmåltider formiddag, eftermiddag og aften og der står altid frisk frugt fremme, som man er velkommen til at tage af.

Morgensamling

Vi mødes hver morgen 7.50 til 8.05, undtagen fredag og synger sange blandt andet fra DGI-bogen. Der gives også beskeder eller tages emner til debat.

Undervisning
Vi har mange forskellige fag på programmet, så der er mulighed for at lave et skema, der passer til hver enkelt elev og denne elevs mål.

Nedenstående er et eksempel på en almindelig uges skema – klik på det for at se det stort.

Liniefag
– Turisme, oplevelser og gastronomi
– Pædagogik, psykologi og kommunikation
– Ridning
–  Game Design

Boglige fag

– Dansk, matematik, engelsk og naturfag

Valgfag

Se årets aktuelle valgfag på listen over valgfag.

Fritid

I fritiden er der mulighed for at hygge sig med snak, spil og aktiviteter på skolen. Hvis man gerne vil i bedre form eller have større muskler, kan man købe kort til et nærliggende motionscenter. Der er også mulighed for at gå en tur i byen, på biblioteket eller for at købe den nye tandpasta, man lige står og mangler. Der er også mulighed for at vaske tøj i skolens vaskeri, men man skal selv medbringe vaskepulver. Det er gratis at vaske. Der er også mange, der bruger stalden og hestene i fritiden. Det aftales med Anja, som er ridelærer.

Lektietime
Hver aften er der lektietime. Som udgangspunkt skal man få skrevet den stil man har for, eller matematikafleveringen, men man kan også bruge timen til at slappe af.  Har man brug for lektiehjælp, mødes man i spisesalen med aftenlæreren.

Aftenprogram

Der er fællesaften 2 aftner i ugen fra 20.10 til 21.00. Her kommer der måske en foredragsholder udefra, eller der laves en fællesaktivitet. Klokken cirka 21.00 er der aftenforfriskning med the og evt knækbrød, kage, boller eller hvad køkkenet har tryllet frem til den aften.

Godnat

Klokken 22.00 skal man være på egen gang, 22.15 klar til godnat og og kl. 22.30 skal der være ro og man skal ligge i sin seng.