www.sydfynsfrifagskole.dk

Økologi - en vigtig del af hverdagen

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, herunder kantiner og skolekøkkener. Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

I praksis betyder det økologiske bronzemærke, at vi har stor fokus på madspild, bæredygtighed og økonomi, når vi indkøber de råvarer som bruges til produktionen af maden i køkkenet til alle måltider. 

I hverdagen har vi et stort sorteringsanlæg, der skiller fødevarer fra plast, papir fra pap osv. Det sendes via vores egen sorteringsstation videre til relevant afbrænding. Eleverne undervises i sortering og forståelsen af vigtigheden heraf. 

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: