Økologi - en vigtig del af hverdagen

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, herunder kantiner og skolekøkkener. Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

I praksis betyder det økologiske sølvmærke, at vi har stor fokus på madspild, bæredygtighed og økonomi når vi indkøber de råvarer som bruges til produktionen af maden i køkkenet til alle måltider. For eleverne betyder det også, at vi har en ugentlig vegetardag, en fiskedag og vores kød er rationeret, så man på forhånd ved, hvor mange frikadeller der er til hver person. Nogle af drengene er ikke tilfredse, men tyr så til mere kål, grønt og kartofler i stille protest. Det vurderer vi er ok 🙂 Ingen går sultne i seng på Sydfyns Fri Fagskole og selv store drenge behøves ikke at spise sig mætte i kød.

I hverdagen har vi et stort sorteringsanlæg, der skiller fødevarer fra plast, papir fra pap osv. Det sendes via vores egen sorteringsstation videre til relevant afbrænding. Eleverne undervises i sortering og forståelsen af vigtigheden heraf.