Turisme, oplevelser og gastronomi

Linjen er for dig der elsker mad og oplevelser

Sydfyns Fri Fagskole har en lang tradition for gøremålsundervisning, hvor vi laver praktiske og virkelighedsnære aktiviteter med eleverne. På Turist, oplevelser og gastronomi, skal eleverne være med til at opleve hvordan der arbejdes før, under og efter et arrangement.

Linjen er inddelt i 3 hovedområder:

Fagdel 1: Turisme

Her handler det om kommunikation og kundepleje. Hvordan gør vi noget ud af produkterne og hvordan skaber vi interesse.
Vi ser også på oplevelsesteori – hvad vil det sige at være turist, hvor ligger der salgspotentiale, hvordan oplever vi at komme til en ny by? Vi skal selv på ture og opleve, hvordan det er at være turister.

Fagdel 2: Oplevelser

Vi skal planlægge events, fx vores egen musikfestival, økologisk høstmarked og flere mindre events.  Vi skal arbejde med begrebet evaluering, salg og økonomi samt markedsføring (tekst, billede på print og web). Gennem vores samarbejdspartnere kommer eleverne i korte eller længere praktiker og er med til at se alle de arbejdspladser og jobfunktioner som finden på et hotel, et museum eller på en restaurant fx.

Fagdel 3: Gastronomi

Når madlavning er mere end bare at blive mæt, så handler det om, at præsentere mad, så det kan lokke kunder til. Der skal arbejdes med forskellige gastronomiske teknikker, der skal laves særlig mad til særlige events og der skal arbejdes med begrebet “mad til mange”, og eleverne får mulighed for at gå til prøve for at få levnesmiddelbeviset. Vi skal  besøge restauranter og høre hvordan rigtige kokke arbejder.

Vores lokale samarbejdspartnere er:

• Hotel Christiansminde
  • Jensens Bøfhus, Svb
  • Café Citronen
  • Kulinarisk Sydfyn
  • Forsorgsmuseet, Svb
  • Restaurant Ærø

logo-eu-regionalfond_x19lqksvendborg erhvervsskole

Hent og download

FAKTAARK Turisme, oplevelser og gastronomi

Turisme, oplevelser og gastronomi er for dig der elsker mad og oplevelser

HENT FLYER HER > Turisme, oplevelser og gastronomi

Eleverne kommer i en særlig tilrettelagt kombinationsbrobygning på Svb. Erhvervsskole.

På toglinjen er du med til at lave events og du lærer at planlægge og tilrettelægge sammen med andre.

Dagens gang på Sydfyns

Undervisere på Turisme, Oplevelser og Gastronomi

Helle Wickman Rasmussen
Uddannet køkkenleder med rigtig mange års erfaring som køkkenleder på større uddannelsesinstitutioner. Har været med til en del events, både med mad til 1200 mennesker, men også til mindre selskaber i alverdens sammenhæng.
Helle underviser på TOG-linjen og er også en af skolens vejledere. Helle har kontakt til det lokale erhvervs- og uddannelsesliv og er med til at finde praktikpladser og afsøge uddannelsesmulighederne for den enkelte.