Ikke uddannelsesparat?

I de her dage får alle elever i 8. Klasse  og senest den 15. Januar denne besked; Du er uddannelsesparat eller du er ikke uddannelsesparat. 

Hvis en ung ikke er uddannelsesparat, så skal folkeskolen  gøre en særlig indsats for at hjælpe den unge. Hele 40% af de ikke-parate unge oplevede ikke en opfølgning på deres uddannelsesparathedsvurdering. Det virker formålsløs set fra den unges vinkel.  45% af de unge anede ikke at de var blevet vurderede. 

Rasmus Beier sad i 8. Klasse og fik af vide, at han ikke var parat. Han husker ikke, at der blev iværksat en målrettet indsats fra skolens side. I 8. Klasse blev hans fravær værre og værre. På et tidspunkt i 10. Klasse får moderen kontakt til Sydfyns Fri Fagskole og Rasmus tilmeldes først som dagselev, og efter 2 måneder som kostelev. Han oplevede, at der blev taget hånd om de udfordringer der gjorde, at han havde udviklet skolevægring.  “Jeg sad fast, jeg ville egentligt bare gerne ud i livet igen”, og som elev på skolens Turisme og Gastronomilinje oplevede han, at få gnisten og modet tilbage igen. “Der bliver taget stilling til problemerne, jeg udviklede mig som person”, fortæller han. 

Han går nu på EUX på Svendborg Erhvervsskole. Det er noget stort og nyt at kunne og turde drømme om fremtiden og lægge planer. 

Hør hele podcasten på DR, P1 Public Service fra den 11.12.18. Vi har klippet den del der handler om udddannelsesparathed ud af udsendelsen til dig her.

 

X
%d bloggers like this: