30/04/2018

FAQ

FAQ

Mange af de spørgsmål som vi møder i hverdagen

Nej, vi tilhører skoleformen FRIE FAGSKOLER, som blev etableret i 2005 efter vi – og de øvrige frie fagskoler i Danmark – havde drevet husholdnings- og håndarbejdsskoler i over 100 år. Vi har god forstand på, at undervise unge mennesker i et praktisk miljø. Men vi ligner en efterskole, da eleverne bor hos os i et skoleår, men vores fag er rettet mod erhvervsskolens uddannelser og forbereder altså den unge på sit kommende valg af ungdomsuddannelse. 

Du kan læse mere om friefagskoler på www.friefagskoler.dk

Nej, du tilmelder den unge ligesom du tilmelder unge til efterskoler og højskoler. Vi er en selvejende institution. Klik under tilmedling for mere info om det. 

Hvis du skal optages på skolen som en del af din STU, skal det foregå i samarbejde med din egen UU-vejleder og kommune. 

Skoleåret starter i august og slutter sidst i juni. Du kan vælge et år hos os som dit 10. eller 11. skoleår. 

Vi arbejder med vores linjefag i praksis. Det betyder, at eleverne gør sig en masse erfaringer med deres område, fordi de har været i gang med at afprøve fx programmering eller madlavning i virkelighedsnære projekter. Alle elever deltager også på en ugentlig køkkendag i vores storkøkken, hvor de lærer at lave mad, om hygiejne og sundhed.

Ja, det koster ca. 1200,- kr.  om ugen at gå på en fri fagskole. Du kan ringe til os og høre mere. Du kan også downloade en prisfolder under download. 

X