Sydfyns Fri Fagskole holder Åbent Hus på efterskolernes dag 

Den 29. September 2019 mellem klokken 13 og 17 åbner Sydfyns Fri Fagskole dørene op og byder alle unge og deres forældre velkomne til Åbent Hus. Skolen har igennem de sidste 10 år gennemgået en stor forandring, både fra skiftet til fri fagskole samt med en gennemrenovering af alle skolens faciliteter.
“Det er i dag en topmoderne skole, med flotte værelser og skønne omgivelser, som vi byder elevholdet ind til”, fortæller Henrik Karup, som siden august 2018 har været skolens forstander. Med plads til kun 52 elever og en stor efterspørgsel på en anden slags kostskoleår end det gængse efterskoleophold, oplever Sydfyns Fri Fagskole nu, at pladserne bliver hurtigere optaget og ventelisten bliver længere. “Det er klart, at en lille kostskole i disse tider, er eftertragtet da den giver mulighed for en særlig opmærksomhed på den enkelte elev”, fortæller Henrik Karup. 

Fra det kommende skoleår etableres der en ny linje, der lige som de øvrige linjer, er erhvervsrettet. “Med håndværkslinjen, rettet mod træfagene, rammer vi et stort ønske, som vi gang på gang hører fra de unge. Linjen skal skabe en overgang fra grundskole til erhvervsskole, og vi har allerede skabt en god dialog med Svendborg Erhvervsskole Tech, som hilser initiativet meget velkomment”, fortæller Henrik Karup. Det særlige ved de frie fagskoler er, at 1/3 af undervisningen er praktisk og giver nye muligheder for de unge, som vil arbejde praktisk med opgaverne. I forvejen har skolen 4 andre linjer, som også samarbejder med relevante erhvervsskoler og virksomheder; Game Design, Gastronomi & Event, CARE og ridelinjen.  

Endnu et tiltag er overtagelsen af den bygning, som gennem de sidste 20 år har været udlejet som kommunal børnehave i Skårup. Bakkehuset overtages igen af Sydfyns Fri Fagskole og skal fra januar gennemrenoveres og etableres som udslusningsboliger for STU-elever. Her bliver plads til 7 unge, som får en god overgang inden de selv skal flytte hjemmefra. 

På Åbent Hus dagen, som også er efterskolernes dag, kan unge og deres forældre komme på rundvisning og møde elever, personale og nuværende forældre. Der bliver budt på lidt godt fra køkkenet og der er mulighed for at få en personlig snak om, hvordan et kommende skoleår kan se ud for den enkelte.